[universella]


104455-99104455-100

Jag gillar skapandet av budskap som är universella, lika mycket som det mer insnöade som riktar sig till en mindre subkultur. Själv är jag fruktansvärt dålig med ritverktyg och underlag men det hindrar mig varken från att ha tycke och smak i ämnet och på dem som utövar det samma. En del av fascinationen projicerar jag på gatukonst och dess olika utryck och på olika former av skyltar. Visste ni föresten att i de mest analfabetiska delarna av Indien beskrivs informationen till de nationella valen i bilder.

Just nu läser jag De sammanflätade ödenas slott av Italo Calvino, en mycket märklig bok. På ett slott djup inne i skogen har ett sällskap resande samlats. Uttröttade och traumatiserade av sina vedermödor sitter de alla stumma vid ett middagsbord. Med hjälp av endast en tarotkortlek beskiver de för varandra en efter en sin berättelse. Kortens steriliserade form används för berättande av de historier som Calvino hämtat från den klassiska litteraturen. Fantastiskt snyggt.

Bilderna är hämtade från Rodeos
Hongkongblogg.

[läppar]




Jag har en förkärlek för det morbida, att detta är en skön låt också gör det ju inte sämre. Bandet turnerade förövrigt tidigare under hösten med
Aesop Rock.

[kaffe]



[vettskrämd]


104455-98

När man är hemma hos päronen gör man alltid något fynd. Den här bilden från i somras på Accelerator är lite kul. Jag gick som vanligt och svävade i egna tankar då plötsligt ur tomma intet en svart gestalt med sleazeproblem dök upp och tog en bild. En mer vettskrämd människa får man leta efter.


[julklappsböcker]


104455-97

[preferenser]


104455-91


Visst har jag tråkigt fasta estetiska preferenser när jag bedömer något. Att
Vice har hjärntvättat mig råder det ingen större tvekan om. Peter Sutherland är bara en i raden fotografer som har gjort stort intryck på mig. Min ibland nästan fetischistisk dragning till Nordamerikansk white trash tror jag grundar sig i att det är "så jävla rätt" just nu. Jag får väll kliva ut ur garderoben och erkänna för min omvärlden att jag är en lättledd och förutsägbar människa helt utan egna tankar.

För det som inte är som jag och tillbringat sina kvällar med att titta på VBS.TV så är det bara att börja. Här finns resereportage som verkligen är "packad & klar". Allt från gigantiska ravepartyn i Ukraina (sjukt kul; rysk maffia och mycket barnförbjudet) till onda dödsmetallare på norska fjäll.


[krystad]


104455-87


Varje gång jag postar något hit känner jag mig så jävla krystad och översvämmas av efterpubertal ångest över hur illa det är.

Nu vill jag gå och lägga mig under en sten eller se ut som om jag vore hämtad ur ett fotografi av
Cass Bird.



[trötta]


104455-81

Klassiska semesterorter i Europa är en bok av paret Maria och Johan Kindblom. I sida efter sida blir man presenterad för det ena vackra hotellmiljön efter den andra. Art deco följs av modernistiskt 50-tal, miljöerna skvallrar om en annan tid ett annat samhälle och bokens undertitel är även Där tiden stått still. Alla bilder är i princip befriade från människor kanske är det just därför jag fastande så för just denna.

I en bil (som jag skulle kunna tänka mig att skaffa körkort för) sitter den franska författarinnan Françoise Sagan. Rufsig i håret från bilfärden från Paris till casinot i Deauville tittar hon upp med trötta men intelligenta ögon. Jag blir lite småförälskad när jag betraktar den över femtio år gamla fotografiet. Nu kommer jag ägna juldagarna åt att läsa Bonjour tristesse.

Jag ursäktar den dåliga kvalitén på bilden med lite bilder jag dels hittat på henne och andra för lite stämning. Hennes stil som känns avskalad men råsnygg vill man gärna ta efter.


[ha]



104455-79

DN skriver om grisens intrång i finrummet 2007.


Och Ja, jag vill ha grisbordet från både snygga och innovativa designgruppen Front.


[flyger]

 

104455-78

 

 

Nu är det inte så många dagar kvar på det här året.

 

Jag sitter just och lyssnar på Beiruts album The Flying Club Cup som jag måste säga är ett av årets bästa. Även om jag inte lyssnat på de så oändligt mycket kan jag inte sluta drömma mig in i hans toner. Likt en centraleuropeisk Strindberg flyger jag runt; gatans positiv möter salongernas stråkar vilka förhöjs av hans spruckna stämma. Det är svartvit och gulnat.

 

Jag brukar inte stå så här halvt indie sött med fötterna, det är helt arrangerat.


[upptäckt]


104455-75


De sista dagarna har jag upptäckt mig själv igen genom personliga utvikningar. Men det är nog bättre att mina perversioner får utrymme här än att jag sätter upp bilder på stan eller skickar hem till folk. Det sista har faktiskt inte legat långt borta.


Igår var jag på Myrorna vilket fick till följd att jag tog med mig lite mer grejor hem en vad jag tänkt. På bilderna syns minna fynd och lite annat blandat skräp.  ¨



[dagen]


104455-74

Idag var dagen då jag skulle ha åkt och handlat i Stockholm men bestämde mig att stanna hemma och läsa kurslitteratur. Det var också dagen då det meddelades att man sparkar ut samtliga kvinnor ur Lindex styrelse, däribland vackra Emma Wiklund. Inte direkt någon dag som kommer att gå till historien.

[spruckna]


104455-73

Jag och Martin försökte grupparbeta men det blev mest vin och musik.


Martin har för övrigt spruckna men egenlagade skalmar, hur snyggt är inte det?

[brist]

104455-72


 

Detta är inte något jag gör i brist på annat.



 


[onyttig]

104455-71104455-70

Idag berättade en tjej om en kvinna hon tidigare studerat ihop med. Kvinnan gjorde inget för sina barn, studerade i brist på annat, hon varken var eller ville göra något för att kunna komma vidare. Hon var enligt utsago menlös och helt onyttig. 


Jag tycker onyttig är vackert.


Även om du aldrig kommer att läsa detta ska du veta att jag just nu tänker på dig. För mig är du inte menlös.


Romantiskt dravel förvisso, men någon måste ju fylla den luckan också.


Förutom jag så fick den tidigare nämnda boken Typografins väg vara med på bild.


[rotar]

Sitter och rotar bland mina skivor och får plötsligt lust för slitna jeans, gitarrer och Seattle. Via Pearl Jam letar jag mig vidare genom Alice in Chains (kom inte ihåg att de lukta så mycket 80´s) och hamnar på en samling med Nirvana.


Ja 


Det är bra


Jag känner mig som Svennebannan och vill stänga av(tänk om grannarna hör). Men jag låter den snurra.
Yvan säger ju att filmen Last Days is the shit. Om det gör det mer eller mindre patetiskt vet jag inte. Killen är ju en liten nörd med fluga och brillor utan glas. 


[hända]

Bästa blogginläggs rubriken någonsin, kanske borde jag sluta göra minna löjliga försök till att verka prettan och verkligen vara det. Det kommer antagligen inte att hända. Jag överlåter det till andra.


[ernst]

Mioke: en del Mumintrollet en del Hayo Miyazaki. Jag "går igång" som Ernst.


[typen]

                               

                             image69


Ytlig tipsar och jag tipsar vidare. Får jag i framtiden möjlighet att använda mig av en bildbyrå ligger vidvinkel jävligt bra till. Visst, visst jag är jävligt lättflörtad när det kommer till bilder av den där hypade skitiga Richardson typen. Men jag tycker den är sexigt och har ju fått mig att tillbringa lite för mycket tid på american apparels sida för att det ska anses legitimt.






 


[format]

Konstnären Andreas Eriksson är om inte Skandinaviens så Sveriges mest intressant kluddare med färg och pensel just nu. Ibland kan jag tycka måleri är ganska tråkigt. Det finns ett stort överflöd och allt känns redan gjort. Men bra konst är ofta bra konst vare sig man vill eller inte, även om man har en personlig åsikt om mediet. I en intervju i sista numret av [disajn] talar Eriksson om hur han arbetat med olika format på bilddukar. Just att arbeta med begränsningar tycker jag är extremt spännande. Jag läser just den otroligt snygga boken Typografins väg av Marcus Gärde och där finns ingående beskrivningar för hur man ska arbeta med klassisk geometri för att bygga fungerande förhållanden. Att arbeta med fasta format och bestämda ytor känns mer lockande till kreativitet en att låta allt vara fritt.


[läs]

Ska arbeta med Bon Magazine(jo jag vet) i plugget. Visst är det en i mångt och mycket ganska löjlig tidningen som ofta känns som hipsterns svar på Illustrerad Vetenskap. Och i deras behov att ligga före alla andra känns det ofta som om de istället ligger en säsong efter. Men men artiklarna får ofta efterklang i popkultur Sverige och dyker upp i allehanda debatter. Jag kommer dessutom ofta på mig själv med att gå och filosofera om Heidi Slimanes anorexiideal eller min egen narcissism efter att ha läst någon artikel i den glansiga blaskan. Det sistnämnda ämnet diskuteras livligt på Elin Alvemarks blogg, läs gärna.


[drömma]

                 
              image66

Namnet, priset(alldeles för mycket för min plånbok) eller bara för att det är jävligt snyggt. Jag kan inte hålla mig borta. Inatt kommer jag att drömma Folk


[förenar]

eurobib är ett företag som jag hyllar. Deras tankar om bibliotek, allmänna mötesplatser, och kreativa arbetsmiljöer som de förenar med sina produkter är helt klart mmm....


[ljus]

Konstverk som lever och blir en del av verkligheten är spände.  Detta läste jag alldeles nyss. För att inte förringa något citerar jag direkt.


"...Martin Wickströms Stolen, från början två lysande plaststolar som tändes automatiskt en gång om dygnet. Tanken var att hans vän, bergsbestigaren Daniel Bidner skulle ta med sig en av stolarna under en Himalayaexpedition och ställa den på toppen av K2.


Där skulle den alltså stå och blinka varje kväll, exakt samtidigt som den andra stolen blinkade i Martin Wickströms ateljé i Sverige. Som en länk i ett mörkt universum.


Daniel Bidner störtade på vägen ner från berget och dog. Ingen vet om hans stol fortfarande ligger någonstans under Himalayas snötäcke. Men den andra lyser i alla fall fortfarande här hemma.


Tänd ett ljus och låt det brinna, som den  svenska popgruppen Triad sjöng så tröstfullt en jul 1987"


Hämtat ur: Natalia Kazmierskas artikel "Illumineringen"/ PlazaMagazine nr01 januari 2008:

[hallon]

Dagens ledord hämtat ur PEOPLE nr.8 -07:

Charlotte från GBG under samtal om alkohol svarar på frågan "Hånglat efter att ni spytt?":


-         Ja, men jag hade ätit hallon!


Det var en bild också; dagens smak är hallon.